Jak zastavit Google ve sledování vaší polohy v systému Android, iOS a na webu

4951
Joshua Clarke

Pro uživatele, kteří dbají na ochranu soukromí, měl Google vždy možnost „vypnout historii polohy“, která Googlu z větší části blokuje sledování vašeho pobytu. Říkáme to proto, že nová vyšetřovací zpráva vrhla více světla na to, jak Google sleduje vaše pohyby, i když jste ji výslovně požádali, aby.

Zpráva Associated Press odhaluje, že Google může přestat ukládat data o místech, která navštívíte, když vypnete sdílení polohy, ale několik aplikací Google stále ukládá časově označené údaje o poloze jako výchozí chování bez získání souhlasu uživatele. Je tedy zřejmé, že o místech, která navštěvujete při otevírání těchto aplikací, se ukládají nějaká data.

Pokud se obáváte, že tato data budou použita k zobrazování reklam a mohou být dokonce použita státem, je dobré úplně vypnout veškeré sledování polohy. Je však třeba poznamenat, že touto cestou byste prolomili mnoho služeb Google, takže nebudete moci používat mnoho aplikací v plném rozsahu. Zde jsou kroky, které musíte dodržet, abyste zastavili sledování polohy a odstranili existující data:

Zastavte Google, aby vás nesledoval

I když jsme předpokládali, že vypnutí historie polohy stačilo k zastavení sledování, musíte také deaktivujte nastavení „Aktivita na webu a v aplikacích“ zakázat společnosti Google přístup ke všem a všem údajům o poloze. Tady jsou kroky, které musíte dodržet:

  • Zakažte „Aktivitu na webu a v aplikacích“ na webu

1. Otevřete prohlížeč na počítači nebo mobilním zařízení a přejděte do svého účtu Google pomocí tohoto odkazu přímo zde. Poté klikněte na možnost „Ochrana osobních údajů a soukromí“.

2. Budete muset klikněte na možnost „Přejít na mou aktivitu“ zobrazit a ovládat všechna data, která Google u vás ukládá.

3. Nyní, přejděte na 'Ovládací prvky aktivity' z navigační nabídky vlevo.

4. V horní části stránky nastavení „Řízení aktivity“ najdete modrá „Aktivita na webu a v aplikacích“ přepíná, že musíte vypnout.

5. Když toto vypnete, Google vám zobrazí zdlouhavé vyskakovací varování, že musíte odstranit údaje o poloze již shromážděné v minulosti, pokud jste tak ještě neučinili.

  • V systému Android

Proces v systému Android se neliší a nastavení je zakořeněno hluboko v nastavení vašeho účtu. Postupujte podle níže uvedených kroků:

1. Přejděte na „Nastavení> Google> Účet Google“ pro přístup k nastavení v zařízení Android.

2. Poté musíte přejít na kartu „Data a personalizace“ pro možnost „Aktivita na webu a v aplikacích“ že musíte vypnout. Opět se vám zobrazí zdlouhavé varování, kde musíte funkci deaktivovat klepnutím na „Pozastavit“.

  • V systému iOS

Protože v systému iOS nejsou žádné systémové aplikace Google, vy nebude moci jednoduše přejít do nastavení zařízení a zastavit sledování polohy. Každá jednotlivá aplikace Google, jako je Vyhledávání Google, Chrome nebo Asistent, má vlastní stránku nastavení.

Můžete přejít do nastavení každé aplikace a vyhledat nastavení účtu Google a poté podle výše popsaných kroků (viz část web) přejít na možnost Aktivita na webu a v aplikacích a deaktivovat to.

navíc můžete zvolit, kdy aplikace mají přístup k vaší poloze. Můžete přejít na stránku nastavení iPhone, přejetím dolů vybrat aplikaci a změnit nastavení polohy pro ni.

Navrhujeme vám vyberte možnost „Při používání aplikace“ umožnit aplikacím přístup k údajům o poloze pouze v případě, že je aplikace otevřená. To znamená, že nebude možné přesně určit a odeslat vaši polohu na pozadí, ale stále bude ukládat údaje o poloze na serverech Google. Pokud se tomu chcete vyhnout, vyberte možnost Nikdy a Mapy budete moci nadále používat, ale aplikace nebude moci získat zámek polohy.

Jak v podstatě vidíte, museli jsme hlouběji do nastavení účtu Google vyhledejte a deaktivujte funkci. Byl skryt, protože ovlivňuje hlavní služby Google, jako je Google Assistant, takže je pro uživatele zbytečný.

Odstranit minulá data označená umístěním

Výše uvedené kroky vám pomohou blokovat sledování polohy z vašeho vyhledávání na webu nebo prostřednictvím jiných aplikací, můžete si ale smazat data, která již uložila, pomocí níže uvedených kroků:

1. Nejprve potřebujete na stránku nastavení „Moje aktivita“ pomocí tohoto odkazu. Zobrazí se veškerá vaše aktivita na Googlu a jeho propojených službách, včetně položek označených polohou, které budou ve spodní části označeny ikonou „špendlík polohy“.

2. Klepnutím na špendlík polohy zobrazíte vyskakovací okno s podrobnostmi o každém záznamu, spolu s umístěním (které vidíte v Mapách Google), ze kterého byl zaznamenán.

3. Pak musíte klepnutím na ikonu „tři tečky“ vpravo nahoře otevřete rozbalovací nabídku a položku odstraníte trvale.

Všichni víme, že Google má přístup k mnoha našim datům a poskytuje nám spoustu kontroly nad tím, co chceme sdílet, nebo ne, ale odhalení, jako je nejnovější vyšetřovací zpráva Associated Press, nás nutí pochybovat, zda je bezpečné používat jeho služby, i když se příliš nezajímáte o své soukromí. Jaké jsou vaše myšlenky na to samé? Dejte nám vědět v komentářích níže.


Zatím žádné komentáře